top of page
Michelle Aavitsland

KJÆRE ALLE DERE SOM FØLER DERE LURT


I går haglet delingene av Christoffer Joners post til Sylvi Listhaug. Etter bare tre timer hadde den 17 000 delinger. Idag våknet vi til 48 000, og den sprer seg fremdeles. Men i dag våknet vi også til et nyhetsoppslag. Innlegget var en del av en planlagt kampanje for NOAS. Idag hagler ikke derfor bare delinger. Idag hagler også kommentarer og innlegg om hvor lurt mange føler seg. Noen går så langt som å kalle det spam og svindel.

Skjerp dere folkens.

Dette er snakk om en av Norges kanskje mest suksessfulle innlegg. Aldri før har det vært så massiv oppmerksomhet rundt asylpolitikken her i landet. Det er bare slik at vi mennesker liker konkrete handlinger. Politikken blir ofte difus og fjern for oss vanlige borgere. Et facebookinnlegg derimot som sier "del om du er enig" er jo nettopp den perfekte måten å protestere mot slike politiske utsagn som Listhaug nå er gjort kjent med. NOAS står på asylsøkerne sin side. Ikke fordi de ønsker at alle fra ett annet land skal flytte hit. De ønsker en rettferdig asylpolitikk, der rettssikkerhet står sentralt også for den svake parten. De ønsker å forhindre at faktiske flyktninger må forlate landet, grunnet for mye makt ovenfra.

Så om du i går var enig med Kristoffer Joner og delte innlegget; ja da er du enig idag også. Dette var kanskje en falsk profil, men ikke glem at han har valgt å stå bak det, og var en del av reklamen på egenhånd. Det ble samlet inn over 2 millioner i natt. Med andre ord er det virkelig fantastisk hvordan Facebook kan brukes til å skape engasjement om man gjør ting konkrete nok.

Vær stolt over at du delte innlegget. Vær stolt du som sendte inn penger. Du ble ikke lurt. Du var bare enig. Uansett hvem som skrev statusen i virkeligheten.

Publiserte innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søkeord

Michelle Aavitsland

bottom of page