top of page
Michelle Aavitsland

Historien bak låten: Strangers In the Night - Michelle Aavitsland (Kommende EP)

«Strangers in the Night» handler det om frykten for det ukjente. Frykten for utfordringer, frykten for det nye og frykten for alt som er i vente. Her møter man jenta man skal få følge gjennom alle de fem kommende låtene; men hun er livredd. Da jeg skrev den, så jeg for meg den store mørke skogen jeg har rett utenfor studiovinduet. Jeg så for meg at denne jenta løp fra tre til tre i skumringen, livredd for hver eneste skygge som fulgte henne. Uansett hvor hun gikk, var de der. Det var ingen steder å gjemme seg, og hun faller gang på gang over stokk og sten der hun forsøker å løpe fra alt sammen. Samtidig er det en stemme som synger henne denne sangen, og særlig i andre verset begynner hun å forstå hvordan hun skal komme seg opp å frem fra det skumle:

Babies learn how to walk

by let the hands go, collapses on the floor

Someone has to remind her

that we all have to climb to feel the pride...

Hun må bare lære seg å reise seg igjen. Hun må lære seg å ta et skritt av gangen, og tørre å se skyggene i øynene. Istedenfor blir hun låst i frykten, og blir løpende rundt i denne skumle skogen uten noen ende.

Terrified of the world

too scared to get turned

To face the unknown

Jenta finner aldri ut av skogen i denne sangen, for det er hun ikke klar for enda. Først i låt nummer to, begynner hun å forstå hva hun må gjøre. For dette minialbumet forteller to forskjellige historier: Den forteller om de enkelte situasjonene som redselen for utfordringer og den menneskelige følelsen om å være redd for alt som er nytt. Men den forteller også en historie dersom du hører alle låtene etter hverandre. Jeg vil ikke røpe for mye enda, men kan si at dersom du følger med videre til alle låtene er ute i januar, vil du kunne høre hva reisen til denne jenta ender med til syvende og sist. Hva er det egentlig hun skal igjennom.

Følg gjerne spillelisten til minialbumet på Spotify, dersom du vil få med deg alle historiene 🌹

- Michelle

Comments


Publiserte innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søkeord

Michelle Aavitsland

bottom of page