top of page
Michelle Aavitsland

2016 - ÅRET FOR ALT

Foto: Sofie Brundtland

"Det er så lenge til neste jul" sier man alltid når treet blir kastet kaldt og brått ut av husets varme vegger tidlig i januar. Brått er den her likevel igjen. Med glede, mat, kaos og det hele. Gud som jeg elsker det. Hundre- kanskje tusenvis av erfaringer rikere enn sist år, kommer nå det nye året mot oss med stormskritt. På denne tiden i fjor, lagde jeg en plan over alt jeg skulle oppnå dette året. Gleden er å nå kunne se på denne listen, og se på hvor enormt mye som er strøket ut. Jeg må innrømme jeg er litt stolt, men mest av alt takknemlig. Takknemlig for alle dere vakre der ute som gjør det mulig, min flotte familie som tydeligvis aldri blir lei av å stå på bak meg, og mine vakre venner som jeg så gjerne skulle gitt tusen klemmer hver. Bare fordi de er som de er.

Fra live-spillingen i radiostudioet

2016 startet grusomt ved at min fars søster, min tante Anne, sovnet fra oss så alt for tidlig. Det var bare å begynne i ene enden med begravelse, før hele familien måtte fokusere på å ta vare på hennes mor, min bestemor på 98 år, som skulle komme seg gjennom dette. Man skal aldri miste et barn. Ingen i denne verden fortjener det. Samtidig som dette tragiske skjedde, skjedde noe så surrealistisk som at min første single som jeg slapp to måneder før årsskifte, plutselig tok fullstendig av. På nyttårsaften skrev jeg en status på Facebook hvor jeg takket for 10 000 strømninger på Spotify disse to første månedene. En måned senere var antallet plutselig flerdoblet, og nå ett år senere kan jeg se at svimlende 190 000 mennesker har lyttet til låten, for ikke å nevne de 100 000 som har funnet den på YouTube også. Jeg har opplevd mine første radiolistinger, og til og med fått spille live på en av dem. Det hadde jeg ikke trodd, da den første låten lå ute på nett må du tro..

Foto: Christoffer Krook

Etterhvert ballet det hele på seg. Hele året har vært en drøm når det gjelder musikken. Helgene har vært fylt opp med spillejobber på alle mulige plasser og eventer, de to singlene "Believe in Love" og nå sist "Never Change" har kommet ut, begge med suksess, og jeg har fått spille inn nok en musikkvideo. Denne gangen ble det i Herredalen i Jotunheimen, en plass jeg forelsket meg i første gang jeg og pappa var der på fototur noen år tilbake. Området ligger rett ved familiehytten som jeg nærmest har tilbrakt hver eneste ferie på siden mine første år her i verden. Igjen fikk jeg en video som ikke bare ga uttrykk for låten og dens tekst, men den fikk også en personlig verdi for meg. Foruten om dette fikk jeg også spille på konserter med blant annet "Trang Fødsel", noe som jeg tror min søster alla superfan av disse, hvert fall satte enormt stor pris på haha!

2016 har vært året der jeg har oppdaget verdien av fantastiske venner. Jeg har vel siden jeg ble mobbet så kraftig på barneskolen, alltid hatt et problem med å stole på folk. Forstå at de faktisk vil meg det beste, at ikke bare jeg vil dem alt godt. Det er ikke det at det har blitt så utrolig mange nye, det er bare at jeg endelig har forstått hvor glad jeg faktisk er i disse menneskene. Dere vet hvem dere er, og jeg føler meg virkelig så utrolig heldig som har dere i livet mitt.

Men 2016 ble også året for å bryte opp i ting. Få ting ut av livet som ikke var verdt å bruke tid på. Få personer som ikke unner deg noe godt, vekk før de drar deg med seg. Nei jeg snakker ikke om kjærlighet og alt det der, men det finnes andre utfordringer man møter på veien. Året har også bidratt til en hel del nye og herlige samarbeid, blant annet med min fantastiske pianist Joakim som har stilt opp på øvinger og konserter så det holder den siste tiden, men også ett par andre jeg ikke kan gå mer i detalj på her nå.

 

Foto: John Aavitsland

Ja nok et år er gått, og nok en gang ser jeg tilbake og tenker på hvor dum jeg var for ett år siden. Jeg må si jeg allerede gleder meg til å se hvor dum jeg kommer til å skjønne jeg var i 2017, når 2018 nærmer seg. Men den tid den sorg. Jeg er bare så lykkelig jeg får lov til å feile og gjøre ting rett, gang på gang på egenhånd. Men noen mennesker skal ha en spesiell takk dette året.

Produsenten min for sin fantastiske jobb med låtene. Det du gjør er magisk. Designeren og "hjelp jeg klarer ikke velge coverbilde" hjelperen min, Anne Aavitsland. Min kjære far og fotograf for hans utrolige tålmodighet i fotostudio, og timesvis med nyredigering av bilder jeg aldri blir fornøyd med. Min kjære mamma for alle støtteerklæringer og tåling av kjefting fra meg når alt går galt på en gang. Og så klart også teamet bak musikkvideoene mine, de kunne jeg ikke vært foruten. Mine gode venner ellers; dere vet allerede at jeg digger dere. Men størst av alt; Tusen takk til alle som lyttet til musikken min i år. Wow dere gjorde alt dette utrolige <3

Jeg er klar for 2017. Nå håper jeg bare at dere lyttere er klare for å se hvor klar jeg er.. ;)

Publiserte innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søkeord

Michelle Aavitsland

bottom of page